Rongybabázom

Mindig szerettem kézimunkázni. Horgolás, kötés, gobelin, makramé, tűfestés.. bármelyiket szívesen csinálom. Mégis legközelebb áll a szívemhez, a rongybaba.

A világon a legszebb hobbim van!

Pontosan nem tudom már mikor kezdődött, hogy elkezdtem rongybabákat készíteni. Arra viszont pontosan emlékszem, hogy megfogott a textilbabák változatossága, hogy lehet játszani az alapanyagokkal, a baba formájával, méretével, a szemének kidolgozásával. Lehet játszani azzal,  hogy álljon a rongybaba lába, a keze.. készítsek neki cipőcskét vagy ne legyen cipőcskéje, kössem vagy horgoljam a kalapját.. csipke vagy szaténszalag kerüljön a ruhájára.

Szóval tudtam, hogy csinálnom kell sok-sok rongybabát, mert gyönyörködtet, amikor készen van. Eleinte szórakozásból, mert imádtam az egész folyamatot, – és ahogy mondani szokták, szó szerint kidőltek a szekrényből a babák és az apró állatfigurák, amikor kinyitottam az ajtót. Aztán az én szépséges textilangyalaimból ajándék lett a családban, a barátoknál, az ismerősöknél, ajándékoztam óvodába, iskolába a tombolához, vagy csak úgy…  Ez tulajdonképpen nagyon jó tesztidőszak volt.

Eljött az idő, hogy sorakoztak a polcomon az elkészült rongybabák, és szerettem volna megmutatni mindenkinek, hogy milyen szépséges dolgok készülnek nálam a varrósarokban. Tudom nagy hátrány, hogy piacozni, vásározni nincs időm, éppen ezért  elkezdtem tanulni a WordPress honlapszerkesztést, fotókat készítettem, sőt megtanultam   videókat   készíteni. Ennek köszönhető, hogy jelen lehetek az interneten, és megmutathatom, mivel foglalkozom szabadidőmben.

Köszönöm, hogy megnézed az textilbabáimat    ITT  ,     kérlek vidd a hírüket messzire.

.

Mosolygós szép napot kívánok!

gizus-140-x-176

Móra Andrásné Gizus
Kapcsolat:
info.varroland@gmail.com
Móra Andrásné
5100 Jászberény, Réhely út 16.
Adószám: 52993373-1-36